woensdag 11 juni 2014

Piv Huvluv

Nog een keertje naar het toneel op 19 mei. Hierbij een verslagje van Erin.

We vertrokken maandagmiddag naar Wilrijk. We gingen met een snikhete, overvolle bus op weg naar het toneel. Eindelijk aangekomen.
Toen begon het toneel…
Er kwam een professor op het podium die beweerde dat er drie problemen waren met kinderen. Als eerste zijn ze veel te druk, ten tweede: hebzucht, ten derde: veel te veel fantasie!
Hij vertelde over Piv, een jongetje dat altijd alleen speelde. Piv kreeg nooit speelgoed daarom speelde hij met koffiekopjes. De ene keer een kettingbotsing op de E17 daarna een gevecht op school. Alles met dezelfde kopjes.


Hij speelde ook veel in de kelder, dan pakte hij een fietswiel als stuur en een wc-ontstopper als handrem. Dan begon hij te rijden, met een bus. Er stapten allemaal mensen in: een oud vrouwtje, een blinde man met een hond, wilde voetbalsupporters van Beerschot en nog veel meer mensen. Toen gebeurde er vanalles: de politie landde met een helikopter op het dak van de bus, een voetbalsupporter kreeg een hartaanval…
De mama van Piv was dit beu. Ze stuurde Piv naar Gwendolyn, een ziek meisje. Samen maakten ze een wereldreis met de denkbeeldige bus van Piv. Gwendolyn was zo ziek dat ze niet meer mee kon doen met het orkest. Daarom moest Piv dit doen, maar hij had nog nooit iets met muziek gedaan! Hij kreeg van Gwendolyn een fluit en hij begon wekenlang te oefenen. Toen het  zover was, lukte het! Hij was zo trots, hij ging nog heel veel bij Gwendolyn spelen en fluiten!